WEEKEND GETAWAY MAKEUP BAG

3:38 PM


Danas vam se javljam potpuno neplanirano. Naime, ceo petak sam ostavila slobodan da bih se spakovala za put na kom planiram da ostanem ovaj vikend. Kada je reč o pakovanju, ja sam onaj tip osobe koja pakuje sve što bi ikada ikako moglo da joj zatreba. To obično uzrokuje bolom u ramenu od vucaranja silnih torbi, i onda kada se vratim sa odmora potreban mi je još jedan - da odmorim rame. :D
E pa danas se očigledno nešto promenilo, jer sam se spakovala za svega pola sata. Zato vam u nastavku ovog posta pišem o šminki koju nosim sa sobom ovog vikenda.


Kada je reč o tenu, na putovanjima izbegavam pudere, tako da je moj najbolji drug Bioten Skin Moisture CC krema u nijansi Light. Prekrivna moć joj je slaba ka srednjoj, tako da ne očekujte neko čudo od nje, ali fino ujednači ten, hidrira i neguje kožu, a kako sadrži zaštitni faktor SPF20, štiti kožu od štetnih UV zračenja. I da, miriše predivno (ekstrakt dunje jej!). Kako na putovanjima slabo spavam, jer hoću da iskoristim svaki sekund, podočnjaci su uvek moji saputnici. Kako bih ih zamaskirala, koristim Aura Correct ME! korektor u svetlijoj nijansi 301 Vanilla (kako bih i dodatno posvetlela tu regiju i izgledala budnije). Izuzetno je prirodan, kremast, lepo se blenda i minimalno se uvlači u sitne borice, što meni ne smeta. Ja ga ne setujem, jer volim blistavost koju pruža. :)


Moja go-to paleta senki je ova Flormar Color Palette Eye Shadow u nijansi 07 Nude Dudes. Kako i samo ime nijanse kaže, u pitanju su dosta neutralne nijanse. U zavisnosti od boja koje koristim, super mi je i za dnevnu ali i za noćnu šminku. Kombinaciju treće i četvrte nijanse obično nanosim na pregib kapka pomoću Cala 311 četkice za blendovanje. Poslednju, najtamniju nijansu obično nanosim u spoljašnjem uglu oka u obliku slova V, dok prve dve nanosim na pokretni deo kapka. U tu svrhu koristim Cala 313 četkicu za senčanje. 


Obrve iscrtavam Essence Eyebrow Designer olovkom u nijansi 04 Blonde, koja mi je u tu svrhu super, iako sam riđokoso-crvenokosa (nikada ne znam da opišem moju boju kose :D). L'oreal Volume Millions Lashes Excess maskara je najbolja maskara koju sam ikada probala, tako da nije ni čudo da se našla u mom vikend neseseru. Odlično raščešljava trepavice, daje im i na dužini i na volumenu, sve što jednoj ženi treba :). 


I za kraj, za usne uvek volim da ponesem dve opcije - jednu koja više vuče na nude i neku smeliju.
Za postizanje nude opcije koristim Essence Lipliner u nijansi 06 Satin Mauve kog nosim ili samostalno ili u kombinaciji sa Aura Absolute Shine sjajem u nijansi 510 Light Caramel.
Kada želim nešto smelije, često se odlučim za crvenu boju. Kako je to obično u večernjim satima, volim da sve stoji na mestu i da ne moram da pazim da li će mi se preslikati na zube, ili razliti izvan ivica usana. Usne prvo iscrtam Aura Liplinerom u nijansi 51 a zatim nanesem Sephora Cream Lip Stain u nijansi 01 Always Red, i time postižem besprekoran mat izgled na usnama. 

Ovim proizvodima smo ispraznili moj neseser, tako da bih vas ovde pozdravila i poželela da vikend koji nam predstoji provedete sjajno! :)

xx Aleksandra

You Might Also Like

2 komentara