GRWM | Razgovor za posao/praksu

12:04 PM

Ukoliko ste ovaj post otvorili u potrazi za savetima za razgovor za posao koji ne podrazumevaju šminku i garderobu za isti, ne bih vam više trošila vremena. Savete vezane za CV i potencijalna pitanja na intervjuu možete pronaći na bezbroj internet portala, i moram priznati da mi je svaki bio koristan na poseban način.
Naravno, u jednom od narednih postova mogu da spojim savete koje sam ja dobila i primenila, i moje mišljenje o tome kako su se pokazali. 

Za sada bih usmerila fokus na nešto o čemu najmanje razmišljamo (ili sam to samo ja) prilikom pripreme za intervju, a to su šminka, frizura i garderoba.
Kada se spremam za intervju, obično danima pred isti istražujem sve o kompaniji, njihovim očekivanjima od budućih radnika, korigujem CV tako da su upadljivije stavke koje odgovaraju potrebama te kompanije i na kraju kada dođe dan intervjua u žurbi odaberem klasiku - belu košulju, crni sako i prve pantalone koje mi padnu pod ruku. Šminku ili ne uradim uopšte pa poslodavac prvo upozna moje podočnjake, ili je uradim preterano, kao da posle intervjua idem pravo u provod. Nijedan od pomenutih načina mi ne odgovara, jer kada se sredim u žurbi nikada nisam zadovoljna, i samim tim mi i nivo samopouzdanja drastično opadne pa ne mogu da sklopim tri smislene rečenice kasnije.
Od kada sam to shvatila, noć pred intervju obavezno isprobam i odvojim garderobu, i izdvojim proizvode koje ću koristiti u svojoj mejkap rutini tog dana.


Kada je reč o obrvama, tog dana zaboravim na Karu Delevinj, Tejlor Hil i trend debelih, precrtanih obrva. Samo ih blago iscrtam da popunim sva mesta na kojima je očigledno da im nedostaju dlačice i da dam okvir licu. 
Ten korigujem tako što nanesem tečni puder koji ima slabu (ili srednju) pokrivnu moć, jer puderi sa potpunom pokrivnom moći često budu dosta teški za kožu, i kada ih nosim preko dana ima osećaj maske na licu i samo o tome razmišljam. Korektor mi je obavezna tačka, jer poslodavac ne mora da zna da sam se celu noć pripremala za intervju. Kada sve to setujem, nanesem malo bronzera da bih dala malo dimenzija licu, i ten je gotov. 
U pregib kapaka takođe nanesem bronzer, kako bi boje na licu bile što skladnije. Na pokretni deo kapka sam u ovom slučaju nanela tečnu bronzanu senku, koja u sebi ima suptilnu dozu sjaja i šljokica. Nanesem par slojeva maskare na gornje trepavice i mejkap je gotov.
Kosu ili izravnam ili uradim blage lokne - jer bi sve ostalo bilo preterivanje.Kada pomislite na razgovor za posao, je l' vam prvo padaju na pamet crno-bela odela? 
Zašto? Pre određenog vremena mi je zatrebao novi crni sako, i kada sam krenula u potragu shvatila sam da su prodavnice prepune raznobojnih sakoa divnih boja, tako da je stvarno šteta da se držimo klasike. 
Košulja za koju sam se ja odlučila je bela ali sa printom, što je doprinelo veselosti kombinacije. Za pantalone je najbitnije da budu pristojne, dakle zaboravite na pocepane farmerke.
Nakit obožavam, smatram da upotpunjava svaki outfit, i dok uz ovu istu kombinaciju nosim i velike statement ogrlice, za intervju sam se odlučila za ogrlicu sa slike, koja je suptilna i njoj sam dodala još jedan komad nakita - sat. Iiiiii to je to, ja sam spremna za intervju :)
Kako se vi spremate za intervju za posao? Baš me zanima da čujem vaše savete :)


Lep pozdrav, A. :)

You Might Also Like

4 komentara